Instagram ideeën

Een bijzondere winactie op Instagram

Heb je vroeger regelmatig winacties gedaan op Facebook om op deze manier meer likes, volgers en bereik te krijgen? Tegenwoordig mag dat niet meer zomaar op Facebook. Gelukkig mag op Instagram nog heel veel wel. Daarom hebben we vandaag een idee voor je hoe jij een doeltreffende winactie kan organiseren op Instagram.

Er zijn nog steeds heel veel bedrijven die de ‘standaard’ winacties doen, zoals je ze kent. Dus: deel, like en win. Maar een origineel en heel leuk idee (al zeggen we het zelf) voor een winactie is de verloting net wat anders aanpakken. Normaliter zouden de mensen die op jouw post reageren kans maken om te winnen, maar je kan ook doen dat mensen anderen mensen moeten taggen. En dat de getagde personen kans maken om iets leuks te winnen.

Een voorbeeld: wanneer een schoonheidsspecialiste een actie organiseert en ik tag mijn moeder, dan maak ik geen kans om te winnen. Maar mijn moeder maakt kans om te winnen.

Wat heb je hier nu aan? In de eerste plaats zien mensen dat jouw winactie anders is en dat trekt de aandacht. Ze hoeven niet het standaardriedeltje af te gaan van deel, like en win. En daarnaast zijn zij in staat om iemand anders iets leuks te laten winnen. Dit vergroot het goede gevoel wat mensen bij jouw winactie krijgen. En dat goede gevoel wat jij mensen geeft, is wat ze onthouden. Niet wat ze exact van jou krijgen.

Dus een winactie op deze manier inrichten is goed voor jouw reputatie, maar het is ook goed voor jouw bereik. Mensen gaan anderen taggen en de kans is groot dat deze mensen jou nog niet volgen. Maar jouw volgers gaan enkel mensen taggen die ze iets gunnen én waarvan ze weten dat zij geïnteresseerd zijn in wat jij weggeeft. Hierdoor is de kans groot dat deze mensen ook geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf, wat ervoor zorgt dat het ook een goede manier is om nieuwe volgers te krijgen.

Wat voor winactie ga jij organiseren?

Dit vind je misschien ook leuk...