Podcast ideeën

Podcast idee: deel je huidige onderzoek of experiment

Als ondernemer houd je je constant bezig met nieuwe dingen. Er zijn wellicht nieuwe trends die je wilt proberen of er zijn andere zaken die je wilt onderzoeken. Het kan ook gaan om hele simpele kleine dingen, zoals een nieuw inzicht wat je gehad hebt. Maar het kan ook groter zijn: dat je op zoek bent naar de sleutel voor een volgende stap binnen jouw bedrijf.

Dit zijn zaken die veel mensen voor zichzelf houden. Vooral zo lang ze zelf het antwoord nog niet hebben gevonden. Het kan spannend zijn om dit soort ontwikkelingen te delen of je het gevoel geven dat jij als expert alles nog niet op een rijtje hebt. Terwijl het juist heel inspirerend kan zijn om jouw proces met jouw volgers te gaan delen.

Het helpt jouw volgers om zich met jou te identificeren en tegelijkertijd leren ze super veel van jouw proces. Het maakt het vervolgens makkelijker voor hen om te begrijpen dat zij een bepaald product of een bepaalde dienst bij jou moeten afnemen. Ze hebben namelijk gezien welk proces jij hebt doorlopen en herkennen hetzelfde ‘probleem’ bij zichzelf. En jij hebt inmiddels de oplossing! Dus dat is een absolute win-win situatie.

Het is dus super slim om jouw onderzoek of experiment te gaan delen met jouw volgers. Een podcast leent zich hier heel goed voor, maar het kan natuurlijk ook prima in bijvoorbeeld jouw Instagram stories. Aan de ene kant kan het je zakelijk succes opleveren en aan de andere kant helpt het je ook verder in jouw onderzoek. Door het te delen met anderen moet jij ‘gedwongen’ nadenken over je onderzoek en jouw onderzoek ordenen en analyseren voordat je deze kan delen. Hierdoor wordt het hele onderzoek nog duidelijker en krijg je gaandeweg nog meer inzichten.

Wat voor onderzoek ga jij met jouw volgers delen?

Dit vind je misschien ook leuk...