Instagram ideeën

Weten wat je moet posten op instagram

Weet je af en toe niet wat je moet posten op Instagram? Dat is helemaal niet vreemd. Iedereen heeft wel eens inspiratieloze dagen. En daarnaast is het ook heel logisch dat je kan twijfelen over de inhoud van jouw content. Maar wanneer je wel graag wat wilt posten, is het heel vervelend als de inspiratie uit blijft. Hoe kun je dit nou simpel en snel oplossen? Daarvoor geven we je een tip in dit artikel.

Je kan natuurlijk gaan zoeken op internet naar inspiratie of vakbladen gaan lezen. Maar je kan ook slim inspelen op het kanaal waar je op wilt posten. Ga eens wat scrollen op social media en kijk welke berichten het daar goed doen!

Normaliter houd je er waarschijnlijk niet zo van om jouw concurrenten enorm in de gaten te houden. Je wilt wel weten wat er speelt en wat zij aanbieden, maar uiteindelijk wil je niet op hen lijken. Je wilt vooral dat jouw bedrijf het beter doet. Maar je kan je wel laten inspireren door jouw concurrenten.

Neus eens rond bij andere accounts en kijk welke berichten bij hen het beste scoren. Zo krijg je enerzijds input om over te schrijven en anderzijds leer je ook welke berichten jou kunnen helpen om verder te groeien.

Wel is het hierbij natuurlijk heel belangirjk dat je het niet 1-op-1 overneemt. Maak er wel jouw eigen verhaal van. Laat je eigen visie zien, want anders is het niet meer authentiek en weten jouw klanten niet meer of ze bij jou of bij jouw concurrent moeten zijn. En als je te vaak content letterlijk overneemt, dan gaat het langzamerhand ook opvallen. Dat is natuurlijk niet goed voor jouw imago.

Wanneer wij zelf extra inspiratie op willen doen bij anderen, dan gaan we vooral op zoek naar Engelstalige accounts met veel volgers. Wij merken dat we daar de meeste inspiratie vandaan kunnen halen. Dus probeer dat ook eens, misschien geldt het ook wel voor jou!

Dit vind je misschien ook leuk...