Facebook ideeën

Facebook live idee: organiseer een quiz

Heb jij al eens een Facebook live gegeven? Of vind je het toch wat spannend. Het doel van Facebook is dat je door live te gaan meer interactie met je volgers creëert. Dit zorgt er ook meteen voor dat ze een Facebook live meer aandacht geven in bijvoorbeeld hun algoritme. Hierdoor stijgt jouw bereik. Maar tegelijkertijd leren mensen jou ook beter kennen en krijgen ze meer ‘gevoel’ bij wie jij bent, wat je doet en waar je voor staat. Met als gevolg? Dat ze eerder iets bij jou zullen kopen.

Daarnaast zijn ook (zelf)testen en quizjes enorm hot. Denk maar aan de hoeveelheid polls en vragenstickers die je op Instagram voorbij ziet komen. En ook in advertenties kun je tegenwoordig polls toevoegen. Mensen vinden het gewoon leuk om meer over zichzelf te leren en worden nieuwsgierig van quizvragen. Oftewel: een goede manier om interactie aan te gaan.

Wat nu als je beide zaken combineert? Er is een hele interactieve manier om een quiz en live gaan op Facebook kan combineren. We zullen je uitleggen hoe dat werkt. Je kunt een paar dagen van te voren een vragenlijst plaatsen op je Facebookpagina. Daarbij kondig je aan dat je de uitslagen gaat bespreken tijdens je Facebook live op een bepaalde datum en bijbehorend tijdstip.

Je maakt dit makkelijk voor jezelf door:

  • Meerkeuzevragen te gebruiken.
  • Niet te veel vragen te stellen.
  • Alle ‘A’ antwoorden aan een specifieke uitslag te koppelen, zo ook alle ‘B’ antwoorden aan een uitslag te koppelen, etc. Op deze manier hoef je de deelnemers enkel te laten tellen hoeveel A, B. of C antwoorden ze hebben. En dit maakt het voor jou makkelijk om de uitslag te delen.

Door een Facebook live op deze manier in te steken, wek je van te voren de interesse bij jouw doelgroep. Je hoeft hierdoor weinig promotie te doen. Daarnaast hoeft live gaan hierdoor voor jou helemaal niet meer ingewikkeld of spannend te zijn. Je hoeft immers niet meer te bedenken waar je het over gaat hebben. Terwijl je wel gebruik maakt van het algoritme van Facebook en meer bereik krijgt. En dat komt jouw bedrijf uiteindelijk weer ten goede. Wat voor quiz ga jij organiseren?

Dit vind je misschien ook leuk...