Blog ideeën

Verwen je lezers met samenvattingen

Wil jij het leven van jouw volgers makkelijker maken en schrijf je artikelen op jouw site? Start dan met het delen van samenvattingen op jouw website. Op deze manier geef je jouw lezers hapklare informatie en de essentie van iets. Hierdoor hoeven ze zelf minder werk te verzetten en dat is iets wat iedereen fijn vindt om te krijgen.

Mensen zijn bovendien ook vaak op zoek naar samenvattingen voordat ze zelf bijvoorbeeld een boek of film gaan aanschaffen. Je weet daardoor met het schrijven van samenvattingen dat je (hoogstwaarschijnlijk) mensen gaat aantrekken met een koopintentie. En dat is natuurlijk heel waardevol.

Bovendien zijn samenvattingen voor jezelf ook heel handig om te maken. Het geeft je de kans om informatie voor jezelf te ordenen. En je moet zelf ook goed nadenken over wat de essentie is. Hierdoor zal je de inzichten nog beter onthouden en eigen maken. Daarnaast leren mensen ook veel over jou. Ze zien wat jij belangrijk vindt in het leven, waar jij je mee bezig houdt en waar je voor staat binnen jouw bedrijf. Dat draagt allemaal bij aan jouw autoriteit.

Vraag je je af waar je samenvattingen over moet schrijven? Er zijn enorm veel dingen om samenvattingen over te maken, denk aan:

  • Boeken en films, deze scoren goed op Google
  • Het belangrijkste nieuws van de week
  • Belangrijkste blogartikelen op andere websites
  • De vooruitgang van een nieuw project
  • De meest gelezen artikelen op jouw eigen website
  • De belangrijkste artikelen op jouw eigen website
  • De belangrijkste informatie over een bepaald onderwerp
  • Jouw eigen ervaringe nen belangrijkste inzichten van de afgelopen tijd

Hierbij is het natuurlijk het belangrijkste dat de inhoud waardevol is voor jouw eigen website en de bijbehorende lezers. Schrijf niet alleen over de onderwerpen die op Google goed scoren, want dan trek je wellicht de verkeerde mensen aan.

Heb jij al samenvattingen op jouw website staan?

Dit vind je misschien ook leuk...