Video ideeën

Geef kleine trainingen met behulp van video

Veel ondernemers zijn op zoek naar een manier om hun expertstatus te vergroten. Het is heel logisch dat je dat wilt. Wanneer je jouw autoriteit verhoogt, zullen potentiële klanten je nu eenmaal sneller vertrouwen. En hoe sneller mensen jou vertrouwen, hoe sneller ze een aankoop zullen doen. Al dat soort zaken dragen bij aan de naamsbekendheid en de groei van jouw bedrijf. Maar hoe zorg je er nu voor dat je op een simpele manier jouw autoriteit kunt verhogen?

Een fijne manier om jouw expertstatus te vergroten, is het geven van mini-trainingen of kleine trainingen. Gedurende deze training kun jij precies laten zien waarom mensen bij jou moeten zijn. En daarnaast is het ook een goede manier om mensen kennis te laten maken met jou. In een video krijgen ze namelijk een gevoel bij jou als mens: hoe je praat, beweegt en waar je voor staat.

Een training klinkt voor veel mensen ‘zwaar’ of als ‘veel werk’. Echter hoeft een kleine training echt niet lang te duren. 10 tot 15 minuten is vaak al meer dan genoeg. Mits jij in staat bent om genoeg waarde te delen in deze tijd. Het helpt hierbij om op zoek te gaan naar onderwerpen waar weinig over wordt gesproken of om een unieke invalshoek uit te lichten. Je kunt beter geen generieke training geven, want deze informatie en methodes kan iedereen zelf vinden via Google. Juist als jij laat zien dat je meer weet dan wat er in Google te vinden is, gaan mensen jouw toegevoegde waarde zien.

Toch zijn mensen ook vaak bang om ‘al hun geheimen prijs te geven’. Maar laat dat niet de reden zijn om geen gratis content weg te geven. Het is namelijk precies de reden waarom we je aanraden om het kort te houden. Zo kun je mensen een tipje van de sluier geven en ze nieuwsgierig maken naar meer. Tegelijkertijd is 10-15 minuten lang genoeg om echt iets waardevols te vertellen, waardoor mensen jouw expertstatus kunnen gaan erkennen. Het is immers een kwestie van geven en nemen.

Waar ga jij een mini-training over geven?

Dit vind je misschien ook leuk...