Instagram ideeën

Leuke instagram posts: deel een puzzel

Heel veel mensen scrollen door hun Instagram feed zonder echt bewust te kijken en te lezen. Het gaat liken en scrollen gaat bijna op de automatische piloot, zonder echt iets te doen. Wat betekent dat heel veel van jouw volgers dus niet echt stil staan bij wat ze zien of wat jij voor ze schrijft. Waardoor jouw boodschap niet overkomt. En dat is zonde. Toch is het belangrijk om zelf ook stil te staan bij de reden waarom jouw volgers door Instagram scrollen.

Heel vaak zijn mensen op social media op zoek naar een beetje rust of juist naar meer energie. En jij kan er voor kiezen om hier op in te spelen. Jij kan namelijk met jouw content die mentale pauze creëren. Voorzie het ook van een vleugje humor, zodat mensen een blij gevoel van je krijgen. Dat kan op de lange termijn weer in je voordeel gaan werken, want blij mensen zijn vaak kopende mensen.

Maar hoe creëer je nu die mentale pauze voor jouw volgers? Leuke en simpele puzzels zijn daar heel geschikt voor. Denk bijvoorbeeld aan een woordzoeker. Maar ook aan een zoekplaatje, waarin mensen bepaalde onderdelen moeten zoeken of de verschillen moeten vinden. Nog een andere optie is om een foto van iets te maken, waarin nog niet helemaal duidelijk wordt wat het precies is. Daarna mogen mensen raden wat het is wat ze zien.

Wil je er nog een extra spelelement aan toevoegen? Maak er dan een winactie van. Op deze manier zorg je voor extra drive om de oplossing te vinden. En de winnaar die krijgt iets leuks. Dat kan bovendien ook weer bijdragen aan jouw bereik wanneer mensen jouw puzzel gaan delen of wanneer de winnaar zijn prijs laat zien op Instagram. Wanneer je op een subtiele manier jouw merk en/of boodschap in de puzzel verwerkt, dan draagt het ook nog eens bij aan jouw naamsbekendheid.

Dit vind je misschien ook leuk...