Instagram ideeën

Laat in je Instagram stories het goede voorbeeld zien

Instagram, daar heb je vast wel eens van gehoord 😉 Maar hoe bekend ben je met Instagram Stories? In het kort. Iedere dag gebruiken ruim 200 miljoen mensen Instagram Stories. Dat is meer dan Snapchat en dat maakt Instagram Stories dus meteen een van de snelstgroeiende platformen ooit! Instagram stories zijn ‘discoverable’, en dat betekend dat mensen die jou niet volgen toch je posts kunnen zien en kun je hashtags toevoegen aan je post. Een perfecte manier om jezelf te positioneren en jezelf of je merk onder de aandacht te brengen bij nieuwe fans.

Wil je graag aan jouw volgers laten zien wat ze zelf kunnen doen om succesvoller en gelukkiger te worden of wil je laten zien hoe jouw visie ze kan helpen om hun probleem op te lossen. Laat het ze zien op je Instagram Stories!

Laat in je story zien dat jij zelf die dingen doet

Het maken van de perfecte Insta post kost flink wat tijd en toewijding. Het lijkt voor een leek allemaal simpel, maar wij weten allemaal: met de perfecte post ben je wel even bezig. Meerdere hoeken, perfecte belichting en daarna nog bewerken. Stories is een laagdrempelige manier om te laten zien dat jij ook al die dingen doet die je je volgers aanraad om te doen. Je Story wordt automatisch na 24 uur gedelete en dat maakt het perfect voor het delen van snapshots en snelle inkijkjes in jouw leven.

Laat zien dat jij het voorbeeld bent dat ze inspireert

Op je Stories kun jij jezelf eens van een andere kant laten zien. Op een meer natuurlijke manier. Ongegeneerd. Zonder dat het altijd maar picture perfect hoeft te zijn, kun jij laten zien dat de realiteit is dat je ook maar gewoon een mens van vlees en bloed bent. Er zijn geen likes en geen comments, dus je kunt experimenteren en eens iets anders proberen en dingen laten zien ´zoals ze echt zijn´, zonder bang te hoeven zijn voor negatieve reacties.

Laat zien hoe jij het aanpakt en deze problemen zelf overwint

Juist die momenten die nét niet helemaal fotogeniek zijn, zijn de moeite waard om te delen op Stories. Laat eens een zien van hoe hard jij zelf werkt om te zijn wie jij nu bent. Welke ontberingen jij allemaal moet doorstaan om je doelen te behalen. Durf te laten zien dat het echt niet allemaal rozengeur en maneschijn is, maar dat ook jij wel eens de plank misslaat.

Door te laten zien dat jij niet perfect bent, maar ook ‘maar’ gewoon een normaal persoon en dat ook jij hard moet werken voor succes, kom je authentieker over en nemen je volgers gemakkelijker iets van je aan.

Juist door af te wijken van het beeld dat altijd alles perfect moet zijn op Instagram, vergroot je jouw expert status. Daardoor ben je in staat nog meer verbinding te creëren met je volgers. Een post op Instagram Stories is discoverable en daardoor kom je zeer waarschijnlijk onder de aandacht bij een hele nieuwe groep volgers door met deze ideeën voor Instagram Stories aan de slag te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...