Blog ideeën

Bespreek fabels in je blogberichten

Wil jij jouw expertise bewijzen aan jouw klanten en je onderscheiden van jouw concurrenten, maar weet je niet precies hoe? Doe dan eens onderzoek naar fabels. In ieder vakgebied zijn er beweringen te vinden die – in jouw ogen – eigenlijk niet kloppen. Het klinkt te mooi om waar te zijn en vaak is dat ook zo. Dit is enorm fijne input voor blogberichten.

Wanneer jij deze fabels bespreekt in jouw blogberichten laat je zien dat je verstand hebt van zaken en je geeft mensen het idee dat je ze wilt behoeden voor het maken van fouten. Dat maakt jou betrouwbaar en laat zien waarom mensen bij jou moeten zijn en niet bij jouw concurrenten.

Daarnaast is het erg sterk wanneer jij een eigen visie hebt. Bedenk voor jezelf: wat zijn dingen in jouw vakgebied die jij echt anders ziet? Daar kun je zo meerdere blogberichten over schrijven. En bovendien laat je hiermee zien wat jou echt uniek maakt. Het laat aan jouw lezers zijn wat jij anders doet dan de andere experts.

Met een eigen visie en een eigen mening laat je zien waar je voor staat. Dit betekent dat er altijd mensen zullen zijn die het met je eens zijn én mensen die zich niet in jouw mening kunnen vinden. Wees daarbij niet bang om mensen tegen het hoofd te stoten of af te wijzen. Je wilt juist mensen ‘wegjagen’, namelijk de mensen die niet bij jou passen en toch nooit klant zullen worden.

Bedenk je ook dat er maar weinig mensen zijn die zich echt durven uitspreken. Wanneer jij dat wel doet ga je juist enorm opvallen. In het begin zal het wellicht wat meer tijd kosten voordat je echte aanhangers krijgt, maar zodra het eenmaal begint te lopen… dan is jouw business niet meer te houden!

Dus vraag je je af waar je nu weer eens over moet schrijven? Doe eens onderzoek naar de fabels in jouw vakgebied en vertel jouw eigen visie rondom deze fabels.

Dit vind je misschien ook leuk...