Meer bereik met je instagram posts: deel getallen
Instagram ideeën

Deel getallen in je instagram posts

Wist je dat er 5,6 miljoen Nederlanders op Instagram zitten? Als 1 op de 50 mensen geïnteresseerd zou zijn in jouw diensten en producten, dan betekent dit dat er 112.000 Nederlanders op Instagram zitten die jouw producten en diensten willen kopen. Oftewel: Instagram is een goede plek om jouw doelklant te vinden.

Zeg nu zelf: wat doet deze input met jou? Merk je dat de cijfers je triggeren? Geeft het je een gevoel van dat Instagram echt bij kan dragen aan jouw bedrijf? Bij veel mensen is dit wel zo. Data liegt namelijk niet en is daarmee het keiharde bewijs dat het één of ander jou kan helpen in jouw business. Dat is precies de reden waarom we gevoelig zijn voor cijfers. We kunnen bepaalde zaken niet meer ontkennen of juist hard maken.

Het kan dan ook super waardevol zijn om zelf cijfers te gaan gebruiken in je Instagram posts. Op deze manier kan jij jouw argumenten makkelijker onderbouwen. De intro is al een mooi voorbeeld van hoe je zo’n statement kan maken met behulp van cijfers. Deze vertellen hun eigen verhaal. Je hoeft enkel de cijfers te delen en een conclusie te trekken. Ook kan dit je helpen om meer aandacht te verkrijgen voor dat wat jij te vertellen hebt. De cijfers tonen iets aan. Het laat zien dat jij je verdiept in de branche, de cijfers kent en je laat zien dat je ze ook op de juiste manier kan toepassen binnen jouw bedrijfsvisie.

Het enige wat je wel in het oog moet houden, is dat je de juiste bronnen gebruikt. Weet welke cijfers je gebruikt en zorg dat ze uit betrouwbare bronnen komen. Je wilt immers geen valse waarheden verspreiden. Dat zal jouw bedrijfsnaam niet ten goede komen. Gebruik dus enkel de cijfers als je weet dat ze kloppen en benoem eventueel de bron.

Welke cijfers versterken jouw visie?

Dit vind je misschien ook leuk...