Blog ideeën

Jouw blog hoger in Google

Blog jij regelmatig voor jouw website, maar levert het nog niet zoveel websitebezoekers op? Als je wil dat jouw blogartikelen beter gaan scoren in Google, dan hebben wij in dit artikel een hele onbekende seo tip voor je.

Normaliter zou je waarschijnlijk gewoon gaan schrijven over datgene wat jij nu in je hoofd hebt. Maar wie zegt dat jouw potentiële klanten daar ook op zoeken of daar ook mee bezig zijn? Het is slimmer om eerst het onderwerp waar je over wilt gaan schrijven in te voeren in Google. Kijk vervolgens wat voor content naar boven komt in de eerste zoekresultaten.

In sommige gevallen zijn het hele duidelijke en behulpzame artikelen, bijvoorbeeld met tips. Denk aan onderwerpen als: 3 tips om te… of 10 tips voor… In andere gevallen zijn het artikelen die heel duidelijk ingaan op een specifieke vraag, zoals wat is…? Of kenmerken van… Maar het kunnen ook hele andere artikelen zijn.

Het is goed om de eerste zoekresultaten in Google te bekijken en te analyseren wat voor soort artikelen Google dus interessant vindt om bovenaan te zetten. Kijk daarnaast ook naar wat er in de artikelen staat. Wellicht vind je ‘gaten’ in de tekst en ben jij in staat om nog meer toegevoegde waarde te leveren?

Maar wat je in ieder geval moet onthouden van dit artikel: als jij jouw blogartikel aanpast op wat Google al laat zien in de eerste resultaten, dan vergroot jij de kans dat Google jouw artikel ook leuk vindt. In veel gevallen maak je op deze manier veel meer kans om hoog te scoren in Google. In plaats van dat je gewoon gaat schrijven wat je nu in je hoofd hebt.

Bovendien zorgt het er ook voor dat je veel gestructureerder aan de slag gaat. Je denkt na over wat jouw concurrenten al hebben geschreven en gaat op zoek naar een manier om nog meer toegevoegde waarde te leveren. Hierdoor ben je je veel meer bewust van alles wat er al aanwezig is en kun je ook beter inspelen op de juiste zoekwoorden. Zo voorkom je dat je over onderwerpen gaat schrijven die te populair zijn en waar je het toch nooit van gaat winnen. Nog een extra tip: in veel gevallen werkt het goed om te zoeken op hele specifieke zoektermen. Hierop zit minder concurrentie, waardoor jij sneller naar boven komt in Google.

Dit vind je misschien ook leuk...