Video ideeën

Video en jezelf laten zien: deel je ochtendritueel

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat video helemaal hot is. Het is namelijk een van de fijnste manier om jezelf echt te verbinden met jouw volgers. Het geeft je de mogelijkheid om jezelf echt te laten zien. En dat is ook meteen wat het voor velen zo spannend maakt. Tegelijkertijd is het wel goed om eens na te denken of jij niet wat moet gaan doen met video. Het krijgt bij de meeste social media platformen voorrang in het algoritme en ook advertenties met video’s zijn stukken goedkoper dan advertenties met foto’s.

Daarnaast is het ook erg goed voor de band tussen jou en jouw volgers. Jouw volgers kunnen je stem horen, je intonatie horen en je lichaamshouding zien. Hierdoor komt jouw boodschap veel beter over en ze krijgen het gevoel dat ze jou echt leren kennen.

Om te beginnen met video wil je jezelf het niet te moeilijk maken. Daarom hebben wij wat voor je bedacht. Iets simpels, maar toch iets leuks, is het delen van jouw ochtendritueel. Jij hoeft niet na te denken over wat je gaat doen en jouw volgers krijgen toch meer verbinding met jou.

In zo’n video neem je je volgers gewoon mee in hoe jij jouw dag start. Deel vooral ook wat je wel en niet doet, en natuurlijk waarom. Uiteraard hoef je niet alles te laten zien. Sommige onderdelen zijn prive. Maar deel vooral de dingen die laten zien dat jij ‘echt’ bent. Deze hebben de meeste waarde. Bovendien helpt het jou om jouw schaamte voorbij te gaan. En dat is natuurlijk goed en fijn voor iedereen.

Oftewel het filmen van jouw ochtendritueel is erg simpel om te doen. Je doet het al iedere dag, dus je hoeft niet meer na te denken over wat je gaat laten zien. (Enkel over wat je niet wilt laten zien.) En tegelijkertijd krijgen jouw volgers het gevoel dat ze een kijkje krijgen in jouw echte leven en daardoor vergroot je de verbinding. Dat maakt de kans dat ze iets bij jou gaan afnemen weer groter.

Dit vind je misschien ook leuk...