Instagram ideeën

Een gratis cursus geven via je instagram stories

Wil jij meer klanten aantrekken? Start met iets gratis weggeven. Informatie gratis weggeven is namelijk de manier om te laten zien wie jij bent en wat je kunt. En voor jouw potentiële klanten is het ook heel veilig. Ze zitten nergens aan vast, want het kost ze niks. Tegelijkertijd kunnen ze wel heel laagdrempelig kennis met jou maken. Dit laat ook zien dat jij behoorlijk wat kennis hebt, want wannneer jij genoeg gratis weggeeft gaat jouw potentiële klant nadenken over: wat zullen de betaalde producten en diensten dan wel niet opleveren? Dat moet dan ongetwijfeld nog veel meer waard zijn.

Nu heb je vast wel eens gehoord van een gratis weggever om aanmeldingen voor je nieuwsbrief te verzamelen. Echter zijn er al enorm veel mensen die dit doen. Wil je een keer wat anders weggeven? Een andere leuke manier is om informatie weg te geven via jouw Instagram stories. Je kan bijvoorbeeld makkelijk een minicursus creëren door middel van korte teksten en video’s. Als je deze vervolgens opslaat in je profiel als een nieuw hoogtepunt, kunnen mensen de informatie ook nog langer bekijken dan 24 uur. Hiermee maak jij jouw profiel meteen een stuk waardevoller.

Bovendien zal het voor veel mensen ook makkelijker te volgen zijn dan via de mail. Wij horen steeds vaker dat mensen het een beetje zat zijn om zich iedere keer te moeten inschrijven voor een nieuwsbrief. Toch is het wel aan te raden om aan het eind van jouw minicursus mensen op te roepen om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief. Jij krijgt dan namelijk meer grip op het bereiken van jouw doelgroep. Op Instagram moet je hopen dat ze het zien en via de mail weet je zeker dat het in hun inbox terecht komt.

Vraag je je af hoe je mensen moet triggeren om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief na zo’n minicursus? Je kan bijvoorbeeld aanbieden om een PDF op te sturen met de samenvatting van de cursus die ze net via de stories hebben gevolgd. Als je dan een inschrijflink plaats op je profiel, dan kun je mensen hier gemakkelijk heen verwijzen. Maar je zou ook een poll of een vraagsticker kunnen plaatsen met wie de samenvatting wil ontvangen. Dan kunnen mensen zelf hun mailadres achterlaten en hoeven ze nog minder actie ondernemen, waardoor de drempel lager wordt om zich aan te melden.

Wat voor minicursus ga jij geven?

Dit vind je misschien ook leuk...