Business Ideeën

Bedenk de meest simpele oplossingen voor de problemen van je doelklant

Als ondernemer heb je vaak een hele creatieve geest, waardoor je in staat bent om allerlei creatieve oplossingen te verzinnen voor de problemen die je tegenkomt. Echter zorgt dit er ook al gauw voor dat we te moeilijk gaan denken. We komen met de meest ingewikkelde manieren om de problemen van je klanten op te lossen. Maar wat als het ook gewoon simpel kan?

Het is soms goed om even een stapje terug te doen en te analyseren wat de meest simpele oplossing is voor het probleem van jouw doelklant. Dat is namelijk ook precies waar iedereen behoefte aan heeft. Als we een probleem hebben, dan zoeken we het liefst naar een simpele, makkelijke en snelle oplossing. En juist daarvoor zijn we bereid om meer te betalen dan voor hele ingewikkelde procedures.

Denk hier eens over na: betaal jij liever meer voor een boekhoudprogramma die jouw facturen automatisch scant, de gegevens herkent en voor een groot deel automatisch voor je invoert? Of ga je liever voor een boekhoudprogramma wat je precies vertelt waar welke gegevens staan en een analyse maakt van hoe je de gegevens de volgende keer beter neer kun zetten? Waarschijnlijk ga je het liefst voor de eerste optie. Die is het snelst en het makkelijkst.

Jouw klant heeft het in 9 van de 10 gevallen al druk genoeg met alles wat hem of haar nog meer bezighoudt in het leven. Er moet gewerkt worden, voor het gezin worden gezorgd, hobby’s onderhouden, etc. Wanneer je dan een probleem hebt wil je deze het liefst zo snel mogelijk oplossen, zonder te veel hoeven te veranderen of je enorm te moeten verdiepen in ingewikkelde materie. Dus kom je klant tegemoet en bedenk hoe jij jouw aanbod zo simpel én zo effectief mogelijk kan maken.

Hoe je dat doet? Dat vraagt om jouw doelklant door en door kennen. Je moet exact weten wat het specifieke probleem is. En daarna is het aan jouw om een zo specifiek mogelijk en zo simpel mogelijke oplossing te verzinnen. Zodat jouw doelklant meteen denkt: “Wow, dit is ideaal!” Dan is er geen twijfel meer over mogelijk. Jij gaat verkopen.

Dit vind je misschien ook leuk...