Blog ideeën

Zo krijg je meer reacties op je blogartikelen

Wil jij meer reacties krijgen op jouw blogartikelen? Dat is van harte aan te raden! Het zit namelijk zo: hoe meer reacties je hebt, hoe beter jouw vindbaarheid wordt. Zoekmachines zoals Google nemen het aantal reacties namelijk mee in hun beoordeling. Het weegt niet super zwaar mee voor jouw positie in de zoekmachine, maar alle kleine beetjes helpen.

Wellicht lees je zelf ook regelmatig artikelen van anderen. Let dan ook eens op het aantal reacties dat deze websites krijgen onder hun artikelen. In veel gevallen zijn het er maar weinig of helemaal geen. Wanneer jij dan opeens wel reacties krijgt op jouw blogartikelen, dan is dit voor Google een klein signaal dat lezers jouw artikelen interessant vinden. En uiteindelijk is dat het hoogste doel van Google: de meest interessante en waardevolle artikelen bovenaan in Google laten zien. Want hoe beter zij hun zoekresultaten weergeven, hoe trouwer de Google bezoekers zijn.

Maar waarschijnlijk heb jij ook al wel gemerkt dat de meeste mensen niet zo snel reageren op een blogartikel. Hoe ga je er dan voor zorgen dat jouw lezers wel gaan reageren? Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door reacties te gaan belonen. Dat hoeft niet zo letterlijk als dat het klinkt. Start bijvoorbeeld alleen al met zelf reageren op iedere reactie die je krijgt. Zo laat je zien dat je dankbaar bent voor de reacties en dat je de tijd neemt om er aandacht aan te besteden. En bijvoorbeeld vragen te beantwoorden.

Daarnaast helpt het ook om letterlijk iets waardevols te gaan weggeven. Je kan bijvoorbeeld iets verloten onder alle mensen die reageren. Maar je kan ook iedereen iets geven. Denk aan een e-book die nergens anders verkrijgbaar is of toegang tot een geheime video.

Het is hierbij vooral een kwestie van slim nadenken. Op deze manier hoeft het jou niet veel tijd of geld te kosten, maar levert het je wel meer vindbaarheid op in Google. En je deze technieken werken natuurlijk niet alleen voor de zoekmachines, maar ook op social media kanalen zoals Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn. Ook daarbij draagt het bij aan jouw zichtbaarheid.

Op welke manier ga jij de reacties stimuleren?

Dit vind je misschien ook leuk...