Blog ideeën

Zo wordt je blog wél gelezen

Heb je het idee dat jouw blogs (te) weinig worden gelezen? Of denk je dat je meer uit jouw blog kan halen? Dan hebben wij een tip voor je om ervoor te zorgen dat jouw blogberichten wel gelezen worden. Anders is het immers zonde van je tijd om blogberichten te gaan schrijven.

Als je wil dat jouw blogberichten gelezen worden, is het aan te raden om de eerste alinea te beginnen met een vraag. En je zou er zelfs voor kunnen kiezen om (daarnaast ook) van jouw titel een vraag te maken. Op deze manier zet je mensen aan het denken en wanneer ze deze vraag bij zichzelf herkennen, zijn ze meteen intrinsiek gemotiveerd om jouw bericht te gaan lezen.

Dan denk je misschien: wat voor vraag moet ik stellen? Het liefst ga je voor een vraag die jouw lezers zichzelf (onbewust) ook wel eens stellen. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw tekst nog meer triggert en dan zijn mensen nog meer geneigd om verder te lezen. Je kan er ook voor kiezen om eerst gewoon te gaan schrijven wat er in je opkomt en daarna de eerste zin en/of de titel omzetten naar een vraag.

Maar wanneer jouw titel of eerste zin triggert ben je er nog niet helemaal. Je wekt natuurlijk de interesse om het artikel te gaan lezen. Alleen wanneer de inhoud tegenvalt, kan het ervoor zorgen dat mensen toch tussentijds afhaken. Let daarom op iedere eerste en laatste zin van iedere alinea. In de eerste zin wil je triggeren om door te lezen en met de laatste zin kan je alvast verwijzen naar wat de lezer in het volgende stukje gaat leren. Als je deze manier gaat toepassen, zal je zien dat jouw blogs een stuk beter worden gelezen.

Bovendien vindt Google deze manier van schrijven ook erg fijn. Mensen zoeken in zoekmachines namelijk ook regelmatig op vragen. Dus wanneer jij vraag gestuurd gaat schrijven, zal je ook merken dat je beter vindbaar wordt in de zoekmachines. Een win-win situatie dus.

Dit vind je misschien ook leuk...