Facebook ideeën

Wees actief in Facebook groepen

Tegenwoordig horen we steeds meer mensen klagen over het organische bereik van Facebook. Dit komt doordat Facebook steeds minder aandacht besteedt aan het laten zien van zakelijke pagina’s. Dus wanneer je meer mensen wilt bereiken dan moet je vrijwel altijd gaan adverteren. En daar zit niet iedereen op te wachten. Maar weet je dat er ook een andere (gratis) manier is om jouw naamsbekendheid te vergroten?

Op Facebook zijn enorm veel groepen te vinden, voor allerlei soorten mensen met diverse interesses. Je kan het zo gek niet bedenken en er is wel een groep voor te vinden. We willen je aanraden om lid te worden van groepen op Facebook (en andere social media kanalen, zoals LinkedIn). Vooral op Facebook is te zien dat daar steeds meer aandacht aan wordt besteed binnen de algoritmes van Facebook. Het kan daarom ontzettend waardevol zijn om lid te worden van groepen. Maar wel enkel de groepen waar ook jouw doelklanten zitten.

Als jij actief wordt in de juiste groepen, dan raken mensen gewend aan jouw naam. Maar ze zien ook dat jij veel te brengen hebt en ook veel gratis waarde weggeeft. Vooral wanneer je echt helpende dingen plaatst en actief reageert op vragen. Dit draagt bij aan jouw autoriteit en naamsbekendheid.

Je moet echter niet verwachten dat je hier meteen klanten uit zult trekken. Al kan dit natuurlijk wel. Maar zie het vooral als een manier om actief jouw naamsbekendheid te vergroten. Wanneer jouw doelklanten jou kennen vanuit de Facebookgroep en jou daarna ergens anders voorbij zien komen (bv. met een gratis weggever of andere aanbieding), dan zijn ze veel sneller geneigd om je te gaan volgen of iets bij je af te nemen.

Ben jij al actief in groepen op Facebook?

PS. Heb jij nou het idee dat er nog geen perfecte groep bestaat voor jouw type doelklant? Schroom dan niet om zelf een groep aan te maken. Dit zal wat meer tijd en energie kosten. Maar dan heb je straks een groep waar enkel jouw type klanten in zitten. Hoe waardevol is dat?

Dit vind je misschien ook leuk...