Blog ideeën

Schrijf artikelen die uitleggen wat iets is

Waar ga jij zoeken als je benieuwd bent naar wat een bepaalde vakterm betekent of als je op zoek bent naar een specifieke oplossing? Waarschijnlijk ga je zoeken in Google. We zien dan ook dat er in Google veel zoektermen worden gebruikt met ‘wat is’ erin verwerkt. En dit is heel interessant voor jou om over te gaan schrijven op jouw website. We zullen je uitleggen waarom.

Het is niet gek dat de ‘wat is’ artikelen van nature goed scoren op Google. Degene die zoekt is op zoek naar een oplossing of een betekenis van een bepaalde term. Waarschijnlijk om het vervolgens zelf te kunnen gebruiken, indien het aan de verwachtingen voldoet. Het komt dan ook vaak voor dat het potentiële klanten zijn die zoeken met ‘wat is’. Dit is namelijk een van de eerste fasen van het aankoopproces. De fase waarin je op zoek gaat naar wat je nodig hebt en waar het aanbod aan moet voldoen.

Het klinkt misschien nog wat vaag voor je. Maar wannneer jij je met jouw bedrijf bijvoorbeeld richt op gezondheid, dan zou je onder andere kunnen schrijven over ‘wat is gezond eten?’. En wanneer jij je bijvoorbeeld richt op spiritualiteit, dan zou je kunnen schrijven over ‘wat is intuïtie?’. Het zijn precies de vragen waar mensen op zoeken zodra ze zich bezig gaan houden met gezondheid of met spiritualiteit.

Wanneer je op deze manier artikelen gaat schrijven, creëer je eigenlijk een soort woordenboek of encyclopedie op jouw website. Dit is aan de ene kant fijn voor Google en daarmee jouw vindbaarheid. En aan de andere kant is het fijn voor jouw potentiële klanten. Zij kunnen meteen zien dat jij verstand van zaken hebt en dat je in staat bent om moeilijke termen eenvoudig uit te leggen. Hiermee vergroot je de kans dat deze mensen uiteindelijk iets gaan afnemen bij jou.

Dit vind je misschien ook leuk...