kijk naar je meest populaire content
ideeën voor weggevers

Idee voor je weggever: kijk naar je meest populaire content

Het verstrekken van een gratis weggever is voor veel ondernemers een fijne manier om hun e-maillijst uit te breiden. Alleen er zijn tegenwoordig al zo ontzettend veel gratis weggevers. Hoe zorg je er nu voor dat jouw weggever een succes wordt?

Het is helemaal niet gek als je nu niet weet wat een goede weggever zou zijn voor jouw bedrijf. Het blijft immers altijd een soort gok en een test om te kijken wat werkt. Wel is er een manier die het makkelijker maakt om een waardevolle weggever te bedenken.

Weet jij nu niet wat een goede weggever zou zijn? Kijk dan eens naar jouw meest populaire content. Kijk bijvoorbeeld naar welke blogs het beste worden gelezen of welke berichten op social media de meeste likes of reacties krijgen. Op deze manier kun jij zien wat jouw websitebezoekers het meest interessant vinden of naar welke antwoorden ze op zoek zijn.

Heb je nog niet zoveel websitebezoekers of volgers? Kijk dan eens naar de mensen die in jouw vakgebied succesvol zijn. En onderzoek vervolgens of je kan achterhalen wat bij hen de populairste blogs of posts zijn. Ook op basis daarvan kan jij zien wat potentiële klanten interessant vinden om te lezen.

Wil je liever niet jouw concurrent nadoen, ga dan eens op onderzoek uit binnen de zoekmachines. Typ een onderwerp in en kijk wat voor suggesties je krijgt. En welke input bovenaan in Google komt te staan. Op deze manier weet je dat Google de informatie op waarde schat en dat zou het niet doen, wanneer de websitebezoekers de informatie niet goed genoeg vinden.

Als je op basis van deze input een toffe weggever maakt, zoals een e-book, checklist of printable, dan is de kans een stuk groter dat deze succesvol gaat zijn. Je weet nu immers van tevoren al dat mensen op zoek zijn naar dit soort content.

Helpt dit jou om een waardevolle weggever te gaan maken?

Dit vind je misschien ook leuk...