Podcast ideeën

Een idee voor je volgend podcast aflevering: bespreek een boek of film

Maak je regelmatig podcast afleveringen? Dan zal je vast wel eens last hebben van inspiratiegebrek. Je hebt alles al eens benoemd, je hebt weinig nieuwe dingen meegemaakt en wat moet je jouw volgers nu weer eens meegeven? Je hebt immers niet genoeg aan een paar minuten praten. Je wilt er wel een waardevolle aflevering van maken.

Wanneer jij een podcast op wilt nemen en je hebt geen inspiratie, dan kan dit idee goed van pas komen. Heb je er al eens aan gedacht om een boek of film te bespreken in jouw podcast aflevering? Het kan super waardevol zijn om jouw inzichten te delen of een korte samenvatting te vertellen.

Aan de ene kant leren jouw luisteraars meer over het boek dat je hebt gelezen of de film die je hebt gekeken, wellicht staat die ook op hun lijstje om te kijken of lezen. En daarnaast leren mensen ook veel over jou persoonlijk. Ze leren welke films en boeken jou aanspreken en ze leren welke inzichten jij belangrijk vindt. Op deze manier leren ze jou op waarde schatten en kunnen ze goed zien op welk niveau jij zit als ondernemer of gewoon als mens.

Daarnaast kan het boek of de film ook als inspiratie dienen voor een volgende podcast aflevering. De inzichten die je hebt gedeeld in de aflevering, kun je weer verder uitdiepen in een volgende podcast aflevering. Zo kom je op een hele simpele manier aan nieuwe input, terwijl je er niet veel voor hoeft te doen. Je leest het boek (of kijkt de film) immers omdat jij hem interessant vindt.

Heb jij al eens een boek of film gebruikt ter inspiratie voor jouw podcast afleveringen?

PS. Wil je er nog een extra verdienmodel aan koppelen? Vermeld dan ook de boeken of films met behulp van affiliate links. Zo kun je ook nog wat verdienen aan jouw inspiratie!

Dit vind je misschien ook leuk...