Video ideeën

De beste introductie video: deel je missie

Wil jij meer gaan doen met video? Dat is een slim plan. Video is ontzettend sterk en al helemaal als je het verwerkt op je website of op je social media kanalen. Wanneer je jezelf wilt introduceren met video, dan kun je het beste een video maken waarin jij jouw missie deelt.

Jouw missie staat voor de reden waarom jij doet wat je doet. En het is een van de grootste bindmiddelen met jouw volgers. Hoe meer jouw missie resoneert met waar zij in geloven, hoef fijner ze zich bij jou voelen. En hoe meer zo op jou gaan vertrouwen.

Het is echter best lastig om jouw missie over te brengen in tekst. Tekst is plat en woorden kunnen wel spreken, maar enkel wanneer je echt goed kan schrijven. Er is daarom geen betere manier om je missie over te brengen dan via video. Dan horen de mensen jou vertellen, voelen ze jouw intentie en kunnen ze jouw passie zien.

Overigens is de video waarin jij jouw missie deelt een hele goede tool om jezelf voor te stellen aan mensen die jou net leren kennen. Op deze manier wordt het niet gauw een saaie voorstelvideo. En daarnaast kun je video op meerdere manier inzetten en vaker gebruiken. Een missie blijft altijd relevant, terwijl een voorstelvideo wellicht één keer wordt bekeken en dan ‘kennen’ mensen je wel. Je kan de video met jouw missie dan ook op veel plekken laten zien, denk aan de pagina waar mensen terecht komen na het inschrijven voor jouw nieuwsbrief,  op jouw ‘over mij’ pagina of op social media.

Misschien voelt het spannend om zo’n video te gaan maken en delen. Dat is logisch, want er zullen ongetwijfeld mensen gaan aanhaken en afhaken. Maar besef je wel: de mensen die afhaken, dat zijn mensen waar je sowieso niks aan kon geven en die nooit iets bij jou zouden gaan kopen.

Dit vind je misschien ook leuk...