Business Ideeën

Creëer toffe printables als weggever

Wil je graag een waardevolle weggever gaan maken voor jouw volgers? Wellicht heb je er al eens aangedacht om een gratis e-book te maken of een minicursus. Maar vooral e-books worden al heel veel gebruikt als gratis weggever. Wil je daarom eens wat anders weggeven? Denk dan eens aan het maken van printables.

Printables zijn PDF documenten die je, na het downloaden, kan printen en vervolgens kan gebruiken. Je kunt hier eindeloos creatief mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van posters of kleurplaten. Maar ook weekkalenders en checklisten zijn leuke en waardevolle printables. Op deze manier kan jij jouw volgers iets geven wat hun leven makkelijker maakt.

Daarnaast zorg je er zo niet alleen voor dat ze zich op jouw nieuwsbrief abonneren maar ook dat ze offline jouw naam vaker voorbij zien komen. Als je slim bent verwerk je namelijk jouw huisstijl en naam of logo in jouw printable. En iedere keer wanneer zij jouw printable erbij pakken, zien ze jouw naam weer voorbij komen. Ze zullen hierdoor vaker aan je denken, terwijl jij hun leven makkelijker maakt. Een betere verbinding kun je niet creëren.

Op deze manier kun je jouw volgers heel laagdrempelig kennis met jou laten maken. Het is voor jou simpel om te maken, want je hoeft geen lappen tekst te schrijven voor een e-book of een cursus uit te werken. Een paar a4’tjes volstaan. Terwijl je wel heel veel waarde biedt aan jouw volgers, want ze krijgen een document die ze zo vaak kunnen gebruiken als ze willen. Zodra zij die toegevoegde waarde ervaren, zal je ook zien dat ze sneller bij jou terugkomen om nog iets af te nemen. En daarnaast ben je dankzij de nieuwsbrief in staat om ze ook online iedere keer aan jou te herinneren. Ook daarin kan je de printable blijven promoten, zodat jouw volgers niet vergeten om het te gebruiken. Zo haal je het maximale uit je gratis weggever.

Dit vind je misschien ook leuk...